maanantai 31. elokuuta 2015

Seitiä kookoskastikkeessa

Juuri kun pääsin sanomasta että syön aina samoja ruokia, niin päätikin kokeilla jotakin uutta.
Päätin tänään kokeilla ensimmäistä kertaa ikinä tehdä seitiä kookoskastikkeessa. Annoksesta tuli niin hyvä että halusin jaksaa sen teillekin. Seiti on minulle sinänsä aika vieras kala etten ole sitä juurikaan kouluruoka-aikojen jälkeen syönyt, yllätyin huokeasta hinnasta josta kukkarokin kiittää. 400 gramman paketti maksoi vain reilut 2 euroa Lidlissä ja hintansa että makunsa puolesta jää kyllä jokaviikkoiseen käyttöön.



Seitiä kookoskastikkeessa.

2 palaa seitiä (200g)
1 dl kookosmaitoa  
1 rkl Creme Fraichea 
180 g kukkakaalia 
5 pientä herkkusientä 
1 kevätsipuli 
2 valkosipulinkynttä
mausteita
1. Sulatin seitin, laitoin sen vuuan pohjalle ja maustoin suolalla, pippurilla ja muutamalla tujauksella tabascoa.
2. Pilkoin kukkakaalin, sipulin sekä herkkusienet, laitoin ne kalan päälle ja lisäsin pikkuisen suolaa.
3.Sekotin pienessä kupissa kookosmaidon, crame fraichen sekä mausteet( soija, mustapippuri, tabasco, sweet chili kastike) murskasin mukaan valkosipulit, sekoitin ja kaadoin seoksen kaiken päälle.
4. paistoin uunissa 200 asteessa vajaa tunnin.
5. annoin vetäytyä 10 minuuttia ennen syömistä.

Ai että oli hyvää ja ihan erimakuista kuin yleensä syömäni ruoat.
Ajattelin muutaman viikon kuluttua ehkä aloittaa vähähiilihydraattisen dieetin kahdeksi viikoksi ja nyt yritänkin pikkuhiljaa totuttautua siihen suuntaan.  
Synttäreihin on jäljellä viisi viikkoa ja haluaisin sen olevan ohi siihen mennessä jotta voisin herkutella edes yhden päivän. Siihen asti herkkulakko pitää.

-Kissankello

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit ja kerrot mielipiteesi sekä vinkkisi.