maanantai 8. elokuuta 2016

Ruokavaliomuutosta

Viisi kuukautta ja viisi kiloa myöhemmin... Plus viisikiloa, ei miinus, eikä haittaa ollenkaan. Koko alkuvuoden tunnuin jumittavan painon kanssa paikoillani ja päättelin että tämä johtui säästöliekistä. Joten rupesin pikkuhiljaa nostamaan ruokamäärää (ja herkkuja) ja nostinkin painoa noin kolmisen kiloa. sitten tuli kesä ja juhannus. Olimme telttailemassa muutaman yön ja sillä retkellä tuli niin kamalat makkara ja liha överit etten voinut enää juhannuksen jälkeen syödä juurikaan lihaa. joten siirryin täysin yllätyksenä itsellenikin vegetaariseen ruokavalioon, joskin saatan silloin tällöin syödä liha annoksen esimerkiksi ravintolassa, mutta kaikki itse tekemäni ruoka on vegetaarista.

Oma suhtautuminen kasviksiini on aina ollut ihan okei, ei mitään suurinta herkkua mutta hyvin on alas mennyt. Kolme vuotta sitten päätin nostaa kasvisten määrää ruokavaliossani ja onnistunkin hyvin ja se johti siihen että alkuvuodesta siirryin pitämään yhden kasvisruokapäivän viikossa. mutten koskaan uskonut siirtyväni näin laajasti kasvissyöntiin. Heti juhannuksen jälkeisellä viikolla kävin ostamassa elämäni ensimmäisen kasvisruoka keittokirjan Kasvisruokaa koko perheelle, jossa on  hyvin määritelty reseptit sen mukaan miten paljon aikaa sinulla on ruokaa tehdä.  tällähetkellä teen suurimman osan ruuistani suoraan tästä kirjasta, tai mukaillen jotakin reseptiä.

 

 Tästä  innostuttuani on tullut läträiltyä myös vähän kermalla, leivällä, kookosmaidolla ja juustolla... ja tietysti kesä itsessään on minulle vaarallisinta aikaa syömisten ja juomisten suhteen ja illat ovat myös usein venyneet viinilasien äärellä. Sieltä tulevat siis loput plus kaksi kiloa.  Nyt hiljalleen alkaa paluu arkeen myös diettaamisen ja liikunnan osalta, en kesällä ole satunnaisia kävelyitä lukuunottamatta liikkunut ollenkaan. Tällä viikolla tarkoitus olisi tehdä yksi lenkki ja yksi salikäynti ja saas nyt nähdä miten heikolta alku tuntuu.  

Olen kesän kunniaksi kuvaillut uuden ruokavalioni ruokia todella paljon ja tässä loppuun kuvapläjäys erilaisista vegetaarisista kasvisruuista.



Riisinuudelia ja kikherhecurry


    

 Täytettyjä paprikoita sieni feta täytteellä 



Pasta rosso eli tomaatti porkkana kastike, pasta ja valkosipuliherkkusienet 


Kanttarellipasta 


Kasviswokki 


Tortillapizza kasvistäytteillä

                  

Tomaattipastaa fetalla


Papumuhennosta

vihreä curry kasviskeittoa

-kissankello

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit ja kerrot mielipiteesi sekä vinkkisi.