tiistai 9. elokuuta 2016

Ystävämme alkoholi

Alkoholi jakaa ihmisiä hieman eri leireihin, toisille se on satunnaista huvia, toisille joka viikkoista ja sitten on tietysti päivittäin tissuttelijat ja alkoholistit. Itse olen kuulunut näihin viikonloppu kittailijoihin. Harvemmin on tullut vietettyä täysin tipattomia kuukausia saatika sen pidempiä aikoja. Alkoholi ei ole itselleni tietyllä tapaa ongelma mutta toisaalta taas on. Juominen itselläni on aina hauskanpitoa, en juo suruuni enkä juo kun olen yksin, mutta en voi olla miettimättä olisiko alkoholi noissakaan tapauksissa tarpeellista. Terveellisen elämän kannalta olen huomannut tietynlaisen kaavan jonka moni varmasti tunnistaa. Kun mennään juhlimaan ja juomaan tulee illalla herkuteltua joko bileissä tai snägärillä sen jälkeen. Ja aamulla kun heräät haet kaupasta limpparin ja sipsipussin.  Tämä vie viikostasi jo kaksi päivää, tai jos juhlittua tulee kaksi päivää vie tämä silloin kolme tai jopa neljäkin päivää, riippuen karapulasta, himoista sekä kuinka hyvin pääsee takaisin arkirytmiin.

Keho ei polta rasvaa niin kauan kun kehossa on alkoholia. Eli pahinta mitä voit tehdä itsellesi laihtumisen kannalta, on herkutella humalassa ja krapulassa, siinä lähes tuplaat epäonnistumisesi. Viikossa on seitsämän päivää, jos niistä menee esimerkiksi kaksi herkutellessa, joutuisin siis elämään aivan järjettömillä miinuskaloreilla koko arkiviikon, mikä on raskasta sekä keholle että mielelle ja johtaa ahmimiskohtauksiin, esim humalassa.  Uskon tämän olleen itselleni suuri tekijä säästöliekin saavuttamisessa.

Joten nyt olen tullut siihen päätökseen että 14.8 sunnuntaina alkaa itselläni tiukka tipaton puolivuotta. En sano että alotan järjetöntä laihdutusta ja kuntokuuria, mutta haluan aloittaa jostain jonka koen sabotoineen kaikkia saavutuksiani laihdutuksessa.  Uskon että tasapainoiseen elämään kuuluu myös skumpat ja viinit ja siiderit, mutta niin kauan kun minulla on päämäärä, en voi antaa sen sabotoida tuloksiani.  Voin myöntää että tulossa on omat syntymäpäivät, miehen kolmekymppiset, halloween, joulu, uusivuosi, yms. ja ne hieman hermostuttaa. mutta eiköhän kaikesta selvitä.

Lisäksi alkolakon kanssa käsikädessä kulkee myös limulakko, sillä en tahdo istua baarissa ystävieni kanssa ja huomata juoneeni 4 tuoppia limpparia.  Tarkoitus ei ole korvata alkoholia limulla joten nämä kaksi lakkoa sopivat hyvin yhteen..





Tsemppiä nyt paljon itselleni ja muillekkin jotka yrittävät samaa. Ystävänpäivänä sitten skumppaa!
-Kissankello

1 kommentti:

  1. Tsemiä! Kuullostaa hyvältä! Nuo rapelomätöt ovat kyllä yks murheenkryyni silloin kun yrittää laihduttaa. Siinä ei paljoa muut terveelliset päivät ja liikunta auta jos sitten mielihalut ryöstäytyy käsistä aina kaksi päivää viikossa.

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit ja kerrot mielipiteesi sekä vinkkisi.