maanantai 30. joulukuuta 2013

Liikunnasta

Olen aina ollut todella huono liikkuja. Meillä ei lapsuudessa liikuttu ikinä ja kysyinkin isältäni kerran että miksi näin, ja vastaus oli vain että me lapset emme halunneet. Noh aika surkea syy. Mutta nyt olen päättänyt ottaa itseäni niskasta kiinni ja lisätä liikunnan elämääni, ja toivottavasti se pysyy siellä loppuun asti. En ole koskaan erityisemmin pitänyt oikeen mistään liikunnasta. Lapsena tykkäsin uida, mutta ei sitä voi liikunnaksi laskea että leikkii vedessä ja rakentaa pikku kivistä linnoja veden pinnan alle. hah. Joten nyt liikkumattomana ihmisenä tahtoisin kokea uusia lajeja ja aloittaa tekemään edes joitakin perus juttuja jotta saisin liikunnan osaksi elämäntapaa.  Kävely on mielestäni ihan ok, mutta useinkin lenkillä tulee hieman tylsää ja koska olen niin huonossa kunnossa niin raskastakin se on, mutta sitä teen kyllä koska on varmasti helpointa. Juoksua tahtoisin kokeilla jossakin vaiheessa, mutta tällähetkellä se sattuu liikaa enkä saa hengitystäni oikeaan rytmiin. Kuntosalia olen joskus kokeillut ja se onkin ihan mukavaa, mutta nyt rahatilanne näyttää eioota joten sitä en voi vielä harrastaa. Ja lisäksi on monia muita lajeja joita toivottavasti eksyn kokeilemaan, joista sitten voisi löytyä se oikea liikuntalaji juuri minulle.

Tässä viime viikon liikunnat:

Maanantaina : Ei mitään

Tiistaina : Ei mitään

Keskiviikkona : Crosstrainerilla 20 minuuttia ja lihaskuntoa 10 minuuttia. Kulutetut kaloreita 242.

Torstai : Kävelylenkki reilun tunnin, lihaskuntoa 10 minuuttia ja venyttelyä 10 minuuttia. Kulutetut kalorit 548.

Perjantai : Lihaskuntoa 10 minuuttia ja venyttelyä 10 minuuttia. Kulutetut kalorit 90.

Lauantai : Ei mitään

Sunnuntai : Kävelylenkki reilun tunnin, lihaskuntoa 10 minuuttia ja crosstrainerilla 10 minuuttia. kulutetut kalorit 686.

Yhteensä liikunnalla kulutetut kaloreita siis 1568.

Mielestäni tämä on aika hyvin, mutta vielä voisi parantaa vähän jokapäiväistä liikuntaa ja ehkä lenkkien kilometrimääriä. Hyötyliikuntana kuljen nykyään aina portaita ja asunkin neljännessä kerroksessa, joten sitä tulee onneksi jonkin verran.  kauppaan kävelen aina, mutta kun se kauppa on tuossa 300m päässä niin sitä ei lasketa, ja kouluun minulla on niin pitkä matka etten voi sitä kävellä, joten hyötylikunnan löytäminen on minulle pieni pulma.

Omega 3 Supplements Site

Ps. Lisäsin muutaman kuvan itsestäni kuvat sivulle.


-Kissankello


2 kommenttia:

  1. Minä ajattelen aina niin, että kaikki liikunta lasketaan! Se on motivoi, kun ajattelee, että kaikki liikunta on aikaa pois sohvalla löhöilystä ja syömisestä! :) Laske siis ihmeessä kauppareissukin liikunnaksi. Tsemppiä!

    VastaaPoista
  2. kiitos tsempistä! toivottavasti pikkuhiljaa löytyy enemmän hyötyliikuntaa jota voi vahingossa aina harrastaa kaiken muun liikunnan lisäksi. :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit ja kerrot mielipiteesi sekä vinkkisi.