maanantai 18. toukokuuta 2015

Motivaatio?

Mistä tulee motivaatio? Minulle motivaatio tulee armottomasta pään täyttämisestä kaikella asiaan liittyvällä. Ennen kun saan mitään aikaiseksi joudun lukemaan blogeja, katsomaan kuvia, lukemaan kirjoja ja upottamaan itseni aiheeseen jopa viikkokausiksi ennenkuin motivaatio sisälläni kasvaa siihen pisteeseen että saan jotakin aikaiseksi.  Ennenkun rupesin laihduttamaan, seurasin laihdutusohjelmia viisi kuukautta, sitten lisäsin kirjat ja blogit ja kaikki mikä aluksi ärsytti, rupesi pikkuhiljaa muuttua kiinnostavaksi, etsin kokemuksia ja faktatietoa ja fiiliskuvia ympäriinsä jokapäivä, instagrammia selasin joka ilta ennen nukkumaan menoa ja joka aamu herätessä #losingweight #gettingfit  samoja juttuja tuntitolkulla. Nyt huomaan että välillä motivaatioon ei tarvita niin suurta omistautumista vaan sitä saa ihan arkisesta elämästä kuten tuloksista ja liikunnasta, mutta jälleen kun tulee se vaihe ettei mitään tapahdu, laihdutus takkuaa eikä kiinnosta, niin annan itselleni aikaa levätä koko aiheesta hetken ja sitten taas tykitän motivaatiota täysillä päälle.

    Pitäessäni lähes vuoden mittaisen tauon laihduttamisesta annoin itselleni aikaa, niin kauan kun en liho niin saan pitää taukoa, tyhjentää päätä ja nauttia elämästä, loppukuukausina koin että nyt ei ehkä tunnukkaan enää pakkopullalta ja jatkoin motivointia ja nyt tuntuu että oli vauhti mikä hyvänsä se riittää kunhan siitä saa myös iloa eikä pelkkiä paineita.  Jos nopealla tahdilla laihduttaa ensin 25 kiloa ja sitten 10 kiloa niin siinä välissä oli ihan hyvä pitääkkin taukoa ja oppia tuntemaan uutta kehoa.
 Nyt huomaan että instagrammissa ei enää tule selattua samoja asioita vaan #eatingclean #eatinghealthy ja seurattua enemmän terveellistä elämää kuin pakon omaista laihdutusta, ja hyvällä ruokavaliolla ja järkevällä liikunnalla paino putoaa siinä sivussa.  Halu rakastaa omaa kehoa on niin suuri että aijon taistella päästäkseni sinne. Motivaatio tulee tuloksista ja motivaatio tulee kun altistaa ajatuksensa ideoille.

-Kissankello


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit ja kerrot mielipiteesi sekä vinkkisi.