lauantai 22. helmikuuta 2014

Kasvispiirakka

Tarkkaan en muista mistä tämän kyseisen ohjeen sain, mutta alunperin se oli feta pinaattipiirakkaa, josta muokkautui vähän omanlainen versio. Suosittelen tätä reseptiä kyllä kaikille, on erittäin helppo ja suht nopeakin. Itse syön tätä joko välipalana tai pääruokana salaatin tai jonkin muun kanssa. niinkun alkuperäisessä ohjeessakin muistaakseni sanottiin.

Kasvispiirakka

Tarvitset:
2 munaa
4 munanvalkuaista
1 dl maitoa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
300 g Kasviksia, esim Tässä minulla oli pakastepinaattia, pakaste paprikaa ja pakaste parsakaalia
3 dl tummaa pikariisiä (eli 7,5 dl kypsää riisiä) (kannattaa keittää tarpeeksi pehmeäksi)
200 g fetajuustoa (tähän satsiin lisäsin vielä cheddar juustoa n. 100g)
1 rkl oliiviöljyä paistamiseen ja piirakkavuoan voiteluun
Mausteita, itselläni oli suola, pippuri, paprika ja grillimauste


1. Keitä riisi, laita keitinveteen suolaa. Kun olet keittänyt niin laita sivuun odottamaan. 
2. Sekoita yhteen munat, munanvalkuaiset, maito ja mausteet.
3. Pilko sipuli, paista sipulit ja kasvikset oliiviöljyssä
4. Siirrä sipulikasvis-seos isompaan kulhoon, lisää joukkoon riisi, murenna joukkoon feta, Raasta valkosipuli ja kaada mukaan muna-mausteseos. sekoita hyvin
5. Voitele piirakkavuoka öljyllä
6. Kaada valmis sotku piirakkavuokaan ja tasoita lastalla
7. Paista uunissa 220 asteessa 20-25 minuuttia kunnes on vähän ruskea. 
8. Tadaa! syö, jos antaa piirakan levätä hetken uunin jälkeen niin pysyy paremmin kasassa.









Nautinnollisia piirakkahetkiä!

-Kissankello


3 kommenttia:

  1. Täytyy laittaa kokeilulistalle tää resepti :)

    VastaaPoista
  2. Noms noms ja kiitos kun vaivauduit kirjottelemaan reseptin! :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit ja kerrot mielipiteesi sekä vinkkisi.