torstai 2. tammikuuta 2014

kurkistusta

Ajattelin tehdä pienen esittelyn mitä jääkaappini sisältää. Sisältö tosin vaihtelee useinkin riippuen tietty siitä mitä olen ostanut kaupasta, mutta tietyt ruoat säilyvät aina lähes samoina. Toivoisin vain että olisin esimerkiksi 6kk sitten tajunnut ottaa kuvan samasta jääkaapistani. Olisi nimittäin ollut hieman erilaista sisältöä. sipsejä, suklaata, ja kaikenlaista ihme mättöä.

ylin hylly sisältää kananmunia, suolakurkkuja, pestoa, englannista tuotua gravyä (edellisen elämän jäljiltä, ei ole tullut syötyä), sokeria ja punaisia linssejä. valkoisessa rasiassa on sen päivän kanawokki.

toiseksi ylin hylly sisältää maitorahkaa, tonnikalaa, itsetehtyä sokeritonta omenahilloa, ja papuja.

keskimmäinen hylly sisältää vehnäleseitä, pikapuuroa, parsakaalin, klementiinejä ja ruusukaalia.

toiseksi alimmalla hyllyllä on maustamattomia lihasuikaleita, rosollia, ja kalaa.

alalokeroissa on porkkanaa, sipulia, bataattia, viikunoita, luumuja ja aprikooseja. toisessa lokerossa on vain tavallisia kuivakaapin aineita.



Huomaan todella suuren eron entiseen koska tämänhetkinen jääkaappini sisältää niin paljon kasviksia ja terveellisiä aineksia. Lisäksi ovessa on lihaliemikuutioita, yskänlääke, voita, sitruunamehua, punajuuriviipaleita, korppujauhoja, soijaa, aurinkokuivattuja tomaatteja, maitoa, ketsuppia (ennen olin suurkuluttaja, nyt olen vähentänyt alle puoleen), chilikastiketta ja vanhaa glögiä joka pitäisi muistaa kaataa pois.


Mutta koska olen köyhä opiskelija, niin suurin varastoni on pakkasessa. Tämä on aarreaittani jonne keräilen aina montaa eri laatua kasviksia ja marjoja. Pakkasessa minulla on kolme lokeroa
 1.kasvikset ja vihannekset
2. marjat ja vähän lihaa 
3.liha, kala, kana yms.

Tällä hetkellä minulta löytyy kukkakaalia, parsakaalia, wokki mix, kiinalaisia wokkivihanneksia, herne-maissi-paprika, keittojuureksia, papuja, pinaattia ja maissia.


Marjatilanne on tänään vähän heikko  rahatilanteen vuoksi, yleensä täältä löytyy mansikoita, puolukoita, mustikoita, mustaherukoita, goji marjoja ja satunnaisia vierailijoita. nyt on vain kuvassa näkyvät.


Siinä kurkistusta minun jääkaappiini ja pakastimeeni, toivottavasti tämä loistaa terveydellään, vaikka uskon että vieläkin terveellisempi voisi olla. 
Ostan yleensä kuukauden lihat ja vihannekset kerralla ja pakastan kaikki, niin ei tarvitse ravata jatkuvasti kaupassa. 

-kissankello

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kommentoit ja kerrot mielipiteesi sekä vinkkisi.